Ben je toe aan steun en erkenning van jouw verhaal? Wil je Vrij zijn van geweld?

Als je op deze pagina terecht bent gekomen, heb je jezelf waarschijnlijk herkend in mijn verhaal en zoek je erkenning van jouw verhaal. Want je vraagt je al lang af, wat gebeurt er nou eigenlijk? Of zoals de meeste vrouwen (en mannen) zeggen, ik voel dat het niet klopt maar kan er de vinger niet op leggen. Of het is voor jou wel duidelijk dat er sprake is van huiselijk geweld, maar weet je niet goed hoe je hier nu verder mee om moet gaan.

Je voelt aan alles dat je in een relatie zit die niet goed voor je is. Toch blijf je je best doen om de liefde van je partner te ontvangen en de rust in de relatie en het gezin te bewaren. Je blijft uit angst of schaamte. Alles wat er misgaat in jullie relatie ligt aan jou. Tenminste, dat is wat jou wordt wijsgemaakt. En je bent het gaan geloven.

Een gesprek met een collega, vriend of familielid vind je moeilijk, want geloven ze me wel? Iedereen mag je partner toch zo graag? En voor de buitenwereld ziet alles er toch perfect uit? En als iemand me gelooft, begrijpt die dan waarom ik niet weg ga? 

Misschien ben je wel bang voor de bemoeienis van officiële instanties en vermijdt je daarom het gesprek met de huisarts. Je weet daarom niet goed bij wie je met jouw verhaal terecht kunt.

En wat is verstandig in jouw situatie? Blijven of weg gaan? Maar waar naartoe? En hoe moet dat dan met de kinderen, geld om van te leven, een dak boven mijn hoofd?

Door een luisterend oor te bieden wordt duidelijk wat je nodig hebt. Samen gaan we eraan werken om je inzicht te geven in je situatie en hoe het geweld kan worden beëindigd.

Anita Wix Images

Wil je eens praten met iemand die jou echt begrijpt? 

Een gesprek met iemand die ook huiselijk geweld heeft meegemaakt kan vaak een enorme opluchting geven. Iemand met wie je jouw pijn, verdriet en onmacht kan delen, zonder oordeel. Die precies weet hoe jij je voelt en wat je bedoelt. Die naar je luistert en met je meevoelt. Die de juiste vragen stelt. Die je bemoedigt. Die je leert dat ook jij altijd een keuze hebt. En die samen met jou kijkt naar manieren waarop het geweld voor jou kan eindigen. Met inschakeling van officiële instanties en andere professionals indien nodig en zodra jij daar klaar voor bent.

We vinden het fijn om te horen hoe we je kunnen helpen.
Laat je wat van je horen?

Gebruik het formulier hieronder,
of bel ons op 06 - 5466 2099.